KLAAR FAMILIERECHT

KLAAR Familierecht is het kantoor van mr. Klomp-Kraal, dat zich richt op het famlierecht. Zij biedt u hulp en begeleiding bij alle voorkomende situaties zoals echtscheiding, omgang en alimentatie. Ook het beëindigen van samenleven staan mr mr. Klomp-Kraal u bij. Zij staat voor een goede en prettige begeleiding in het volledige juridische proces, met heldere en duidelijke afspraken.

Direct contact met een advocaat

Afspraak binnen een week

meer dan 15 jaar ervaring

Wat doet een mediator bij een scheiding?

Wanneer u besluit om met uw partner uit elkaar te gaan, komt er veel op u af. Niet alleen krijgt u te maken met allerlei emoties, ook dienen er een aantal praktische zaken geregeld te worden. U heeft bijvoorbeeld samen met uw ex-partner (minderjarige) kinderen, een onderneming, een koopwoning of inboedel. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer en weten niet waar ze moeten beginnen. Een mediator bij scheiding kan u helpen om het proces in goede banen te leiden. Klaar Familierecht biedt betrouwbare mediation in Den Haag en Scheveningen. Neem vrijblijvend contact met onze mediators en familierecht advocaten in Den Haag op voor meer informatie.

Direct contact met een advocaat of mediator

Wat is een mediator?

De kern van mediation is dat het echtscheidingsconflict door de partijen zelf wordt opgelost, onder leiding van een onafhankelijke derde. Kort samengevat, gaat u samen met uw ex-partner en de mediator rond de tafel zitten om in goed overleg tot de gewenste afspraken te komen. De mediator weet dankzij de benodigde opleiding en ervaring welke zaken geregeld dienen te worden bij een scheiding. Samen zoekt u naar oplossingen die zowel voor u als uw ex-partner aanvaardbaar zijn. De bemiddelaar adviseert bij het maken van zakelijke afspraken, helpt bij het opstellen van het ouderschapsplan en houdt rekening met de gevoelens van jullie beiden. Vaak wordt er afgesproken op een neutraal terrein, zoals bij op het kantoor van de mediator.

De taken van een mediator

Bij scheidingen speelt veelal in meer of mindere mate een conflict een rol. Een mediator vormt in dat geval een welkome oplossing. Als onafhankelijke derde zorgt de mediator dat het gesprek op gang komt en dat van uw beiden de belangen behartigd worden. De belangrijkste taak van een mediator is u beiden te ondersteunen bij het maken van afspraken bij het echtscheidingsproces. Dit doet de mediator door:

  • De communicatie en het gesprek tussen u en uw ex-partner op gang te houden
  • De feiten, belangen en achtergronden in kaart te brengen
  • De voortgang van de procedure te bewaken
  • Zowel u als uw ex-partner evenveel aan het woord te laten
  • Ondersteunen om begrip voor elkaar te creëren
  • Een oplossing te vinden waar zowel u als uw ex-partner zich prettig bij voelt

De afspraken worden vervolgens door de mediator vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Bij een scheiding heet dit ook wel de echtscheidingsconvenant.

Voordelen van een mediator bij scheiding

Mediation bij een echtscheiding biedt meerdere voordelen met zich mee. De belangrijkste kracht van mediation is dat er geen verliezers in het spel zijn. Als u namelijk in de rechtszaal tegenover elkaar staat, zal veelal een van u winnen en de ander verliezen. Met mediation zorgt u er echter voor dat u beiden achter de afspraken staat. In de meeste gevallen worden de afspraken dan ook beter nageleefd na mediation. Als u bovendien na de scheiding nog veel met uw ex-partner te maken krijgt, is het prettig om een goede verstandhouding met elkaar te hebbe. Vooral als er kinderen in het spel zijn, is het fijn om nog samen door één deur te kunnen. Daarnaast is mediation vaak voordelig en minder belastend dan een langdurige juridische procedure.

Wat is een goede mediator?

Mediator is geen beschermd beroep. Dit houdt in dat in beginsel iedereen zichzelf een mediator mag noemen. Hierdoor zit er behoorlijk wat kaf tussen het koren. Daarom is het bij de keuze voor een bemiddelaar belangrijk om te onderzoeken welke opleiding hij of zij heeft gevolgd en goed weet hoe alles werkt. Een goede mediator is onpartijdig, analyseert de wensen van jullie beiden en geeft heldere informatie. Daarnaast biedt de bemiddelaar duidelijke begeleiding bij het maken van afspraken. Ook leidt de mediator jullie zonder al teveel frustraties door het gehele proces. Zodra jullie vastlopen, brengt de mediator alternatieven aan. Verder heeft de bemiddelaar oog voor invloed van families en vrienden en dubbele agenda´s die een rol kunnen spelen. Het is belangrijk dat jullie beiden een goed gevoel hebben bij de mediator. Alleen als jullie allebei vertrouwen hebben in de onafhankelijkheid van de mediator, heeft de mediation de grootste kans van slagen.

Direct contact met een advocaat of mediator

Klaar Familierecht voor betrouwbare mediation

Heeft u vragen of twijfelt u of mediation voor u en uw ex-partner de juiste keuze is? Neem dan vrijblijvend contact op met onze juridische medewerkers. Samen met u bekijken we of mediation of een familierecht advocaat in uw situatie de juiste oplossing is. Ons Klaar Familierecht kantoor bevindt zich in Den Haag en Scheveningen.