Als het besluit er is dat jullie gaan scheiden zijn er verschillende manieren waarop je (jullie) dat kan(kunnen)regelen.

Bekende manier is om zelf een advocaat in te schakelen of samen een mediator in te schakelen. Maar er is ook de mogelijkheid om samen een advocaat in te schakelen. Wat past het beste bij jou/jullie en wat is het verschil?

Ieder een eigen advocaat: duidelijk veel strijd hebben over inhoudelijke aspecten van een echtscheiding, of als er geen basis van vertrouwen is over en weer, is een eigen advocaat fijn. De advocaat kan jou adviseren, maar een familierechtadvocaat kan ook namens jou het overleg zoeken met de advocaat van je partner en je partner. Ook op die manier kunnen ook bij grote verschillen nog vaak wel afspraken worden gemaakt. Of het is mogelijk deelafspraken te maken en andere punten aan de rechter voor te leggen.

Mediation: daarbij laten jullie door een advocaat/mediator begeleiden bij het gehele proces van echtscheiding. De mediator begeleidt jullie en helpt jullie om samen afspraken te maken over de afwikkeling van de echtscheiding. KLAAR Familierecht heeft een samenwerkingsverband met 2 mediators 3D-scheiden, mediation wordt dan gecombineerd met juridisch advies en begeleiding van de advocaat

Overlegscheiding: het is ook mogelijk dat jullie als (ex)partners geen behoefte hebben aan mediation zijn maar wel in gezamenlijkheid afspraken willen maken en juridische bijstand wensen. KLAAR Familierecht staat zich voor op begeleiding van partners bij echtscheiding in gezamenlijk overleg. Hierbij worden jullie beiden door 1 advocaat begeleidt en adviseert de advocaat jullie op juridisch vlak over de te maken afspraken. Het verschil met mediation is dat de advocaat een meer actieve rol heeft in het adviseren en begeleiden van afspraken dan een mediator.

Welke van bovenstaande wijzen van scheiden uw voorkeur ook heeft, KLAAR Familierecht kan u daarbij van dienst zijn. Heeft u vragen over de werkwijze of over welke manier van scheiden u het beste past? Neem gerust contact op via het contactformulier of bel op 06-18 707 828.