Wat is mediation?

Mediation vindt altijd plaats op vrijwillige basis. Alle participerende partijen kiezen bewust en vrijwillig voor mediation, omdat zij gezamenlijk tot een oplossing willen komen. Het is een goede manier om crisissituaties in de relationele sfeer om te buigen naar een constructieve manier van samenwerken

De mediator begeleidt jullie door het mediationtraject en is daarbij, onafhankelijk, neutraal en onpartijdig. De mediator zorgt ervoor dat er voor jullie voldoende ruimte is om te vertellen wat je dwars zit, dat jullie elkaar weer kunnen horen zodat jullie er samen uitkomen. Vooral als jullie samen kinderen hebben is het belangrijk dat er voldoende aandacht is voor de onderlinge communicatie en door beide partijen gedragen beslissingen en afspraken.

 

Als familierechtadvocaat en MfN-registermediator kan Anouk Klomp-Kraal zowel de mediation begeleiden als ook de afspraken op een juridisch juiste wijze vastleggen en de echtscheiding verder afwikkelen. U hoeft dus niet nog naar een advocaat. Daarnaast heeft Anouk een grote schat aan ervaring als familierecht-advocaat en kan zij als dat wenselijk is partijen voldoende informatie verschaffen over juridische kwesties.

Voordelen van mediation bij KLAAR

  • Mediation geeft blijvende oplossingen. Omdat je samen naar een oplossing zoekt, zal deze beter bij je passen
  • de kosten worden door jullie gedeeld en zijn daardoor goedkoper
  • de duur van de mediation is aanzienlijk korter dan een procedure echtscheiding
  • Tijdens een mediation wordt er gedacht in oplossingen. Je kijkt niet alleen naar het verleden maar vooral naar de toekomst.
  • Bij een mediation wordt er onafhankelijk en onpartijdig gehandeld. In een mediation komt ieders mening aan bod. 

3D Scheiden

Uit elkaar? Regel de scheiding goed om problemen in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.

3D Scheiden is een uniek samenwerkingsverband van drie professionals die ouders kunnen bijstaan bij het volledige proces van hun scheiding. Wij bieden maatwerk, waarbij de focus ligt op de kinderen, de toekomst en kwaliteit. Wij zijn 3 Dames gespecialiseerd in de 3 Dimensies van scheiden met kinderen; pedagogische begeleiding bij het opstellen van het ouderschapsplan met de mogelijkheid van een kindgesprek; fiscale begeleiding bij het maken van de financiële afspraken; en juridische begeleiding met het goed op papier zetten van de gemaakte afspraken en het indienen van het verzoek bij de rechtbank. Voor vragen en contact kunt u mailen naar info@3dscheiden.nl