KLAAR FAMILIERECHT

KLAAR Familierecht is het kantoor van mr. Klomp-Kraal, dat zich richt op het famlierecht. Zij biedt u hulp en begeleiding bij alle voorkomende situaties zoals echtscheiding, omgang en alimentatie. Ook het beëindigen van samenleven staan mr mr. Klomp-Kraal u bij. Zij staat voor een goede en prettige begeleiding in het volledige juridische proces, met heldere en duidelijke afspraken.

Direct contact met een advocaat

Afspraak binnen een week

meer dan 15 jaar ervaring

Kosten mediator bij scheiding

De afwikkeling van een scheiding vormt soms een ingewikkeld proces en kan daardoor vrij lang duren. U moet immers met uw ex-partner afspraken maken over het huis, de inboedel en de zorg van de kinderen. De kosten voor de scheiding kunnen dan ook gemakkelijk oplopen tot duizenden euro´s. Gelukkig hoeft dat echter niet zo te zijn door een mediator scheiding in te schakelen. Een mediator zoekt samen met u naar een duurzame oplossing, zodat de scheiding netjes afgewikkeld kan worden. Benieuwd naar de kosten van een mediator bij uw scheiding? Neem vrijblijvend contact op met Klaar Familierecht in Den Haag via de website.

Direct contact met een advocaat of mediator

Wat doet een mediator bij een scheiding?

Een mediator staat als een onafhankelijke professional tussen zowel u als uw ex-partner. Als bemiddelaar probeert de mediator met een neutrale blik het conflict op te lossen. Het doel van mediation is om het juridische probleem op te lossen, zodat een langdurig echtscheidingsproces bij de rechtbank vermeden wordt. Doordat de mediator niet aan de zijde van één partij staat zoals een familierecht advocaat, bekijkt en begeleidt de bemiddelaar de situatie op een neutrale manier. Verder worden beide partijen bij de start van de mediation gevraagd om een overeenkomst te ondertekenen. Hierbij geven zowel u als uw ex-partner aan dat alles wat gedurende de mediation besproken wordt, geheim zal blijven.

Voordelen van mediation bij scheiding

Als u bij een echtscheiding tegenover uw ex-partner in de rechtbank staat, zal in de meeste gevallen één van u winnen en de ander verliezen. Mediation heeft echter als doel dat er geen verliezers zijn. Doordat u beiden vrijwillig meewerkt aan een oplossing, creëert de mediator een oplossing waar u allebei achter staat. Met name als u na de scheiding nog veel te maken krijgt met uw ex-partner, is het verstandig dat u na de scheiding alsnog door één deur kunt met uw ex-partner. Bijvoorbeeld als u samen (minderjarige) kinderen heeft. U bepaalt bovendien zelf wat u samen met uw ex-partner afspreekt en in de meeste gevallen vindt u sneller een oplossing. Hierdoor is mediation goedkoper en minder belastend dan een langdurige juridische procedure.

Kosten mediation per uur

De kosten van een mediator bij scheiding variëren enorm, aangezien er geen vast tarief bestaat. De mediator baseert de kosten voor mediation per uur op de kwaliteit die hij of zij kan bieden. Gemiddeld bedraagt een mediator circa € 150,- per uur (exclusief btw). Uiteraard speelt het soort conflict bij het vaststellen van de mediation kosten een grote rol. Logischerwijs lopen de kosten voor mediation bij echtscheiding hoger op naarmate het conflict gecompliceerder is. Wordt er snel een oplossing gevonden? Dan ziet u dit direct in de kosten.

Kosten scheiding via mediation

Als u kiest om er samen het echtscheidingsproces snel af te wikkelen, blijven de kosten voor de scheiding via mediation beperkt. Gemiddeld zijn circa drie tot vijf mediationgesprekken van 1,5 uur nodig om tot de juiste gezamenlijke oplossing te komen. De duur van de mediation hangt echter af van de complexiteit van de situatie en hoe ver u en uw ex-partner uit elkaar staan. De kosten van een mediator bij scheiding kunnen er, op basis van gemiddelden, zo uit zien:

 

  • Mediation gesprekken: 4 x 1,5 uur = € 1080,- ex BTW
  • Opstellen van stukken als het echtscheidingsconvenant, het ouderschapsplan en de omgangsregeling: € 540,- ex btw
  • Berekenen van de alimentatie, zowel voor de kinderen als de ex-partner: € 270,- ex btw
  • Indienen van een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding of ontbinding door de advocaat bij de rechtbank: € 225,- ex btw
  • Griffierechten: € 152,- per persoon

Welke partij betaalt de kosten van de mediation?

In een gerechtelijke procedure worden veelal de kosten voor mediation gedeeld. Ook buiten een gerechtelijke procedure is het gebruikelijk dat de kosten voor mediation bij een ouderschapsplan, echtscheidingsconvenant of alimentatieberekening worden gedeeld. Dat iedere partner de helft betaalt is hierbij het meest voor de hand liggend. Het kan echter voorkomen dat er afwijkende afspraken worden gemaakt, bijvoorbeeld door te betalen naar draagkracht. Met een mediator maakt u samen met uw ex-partner heldere afspraken over de betalingswijze, zodat hierover geen conflicten kunnen ontstaan.

Is subsidie voor kosten mediator bij scheiding mogelijk?

Het is mogelijk om subsidie te ontvangen voor mediation. Dit hangt echter wel af van uw inkomen. In veel gevallen heeft in ieder geval één partner recht op een subsidie. De mediator kan in dat geval de aanvraag voor u regelen door een verzoek te doen bij de Raad van Rechtsbijstand. Met deze subsidie kan mediation enorm voordelig zijn. Het is daarom altijd verstandig om te controleren of u hiervoor in aanmerking komt.

Direct contact met een advocaat of mediator

Klaar Familierecht voor mediation bij echtscheiding

Zoekt u een betrouwbare mediator om de scheiding met uw ex-partner zo goed mogelijk af te wikkelen? Klaar Familierecht in Den Haag staat u graag terzijde met mediation voor de echtscheiding. Onze familierecht advocaat in Den Haag is praktisch ingesteld met oog voor emotie. Samen met u zoeken we naar een zo prettig mogelijke oplossing voor het echtscheidingsconflict. We zijn bovendien goed bereikbaar voor klanten. Wilt u meer informatie over de kosten voor een mediator bij scheiding? Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.