KLAAR FAMILIERECHT

KLAAR Familierecht is het kantoor van mr. Klomp-Kraal, dat zich richt op het famlierecht. Zij biedt u hulp en begeleiding bij alle voorkomende situaties zoals echtscheiding, omgang en alimentatie. Ook het beëindigen van samenleven staan mr mr. Klomp-Kraal u bij. Zij staat voor een goede en prettige begeleiding in het volledige juridische proces, met heldere en duidelijke afspraken.

Direct contact met een advocaat

Afspraak binnen een week

meer dan 15 jaar ervaring

Hoe lang duurt een echtscheiding?

U wilt scheiden van uw ex-partner en als het kan zo snel mogelijk. Veel mensen vragen zich echter af: hoe lang duurt een echtscheiding eigenlijk? Als u goed met uw ex-partner overweg kan, is de scheiding binnen drie maanden geregeld. Heeft u echter te maken met onder andere een eigen bedrijf, is de verstandhouding met uw ex-partner niet optimaal of zijn er andere ingewikkelde zaken, dan kan een echtscheiding regelen veel langer duren. Het is daarom belangrijk om een goede echtscheiding advocaat in de arm te nemen, die u op de juiste manier begeleidt voor een soepele afwikkeling van de scheiding. KLAAR Familierecht beschikt over een uitgebreide expertise op het gebied van scheidingen. Ook bieden wij ondersteuning bij echtscheiding mediation. Neem vrijblijvend contact op met ons advocatenkantoor in Den Haag voor meer informatie.

Direct contact met een advocaat of mediator

Hoe lang duurt echtscheiding met onderlinge toestemming?

Als u op gezamenlijk verzoek gaat scheiden van uw ex-partner en de communicatie met uw ex-partner goed verloopt, is het mogelijk om door één advocaat een echtscheidingsconvenant te laten opstellen. Samen met de echtscheiding advocaat maken jullie afspraken die voor u beiden de beste optie zijn. Zodra het geheel compleet is, stuurt de echtscheiding advocaat het echtscheidingsconvenant naar de rechtbank. In het geheel duurt de echtscheiding met onderlinge toestemming een aantal maanden.

Hoe lang duurt een scheiding met een mediator?

Als u samen een echtscheidingsconvenant opstelt, kan het zijn dat u er op bepaalde punten toch niet helemaal samen uitkomt. In dat geval schakelt u een echtscheiding mediator in. In een paar sessies bekijkt de mediator echtscheiding wat de optimale compromissen zijn. Zodra de advocaat vervolgens het convenant heeft gecontroleerd, stuurt hij het document naar de rechter. Over het algemeen duurt mediation bij echtscheiding zo´n drie à vier maanden.

Hoe lang duurt een echtscheiding op tegenspraak?

Als u en uw ex-partner geen goede verstandhouding hebben, kan het echtscheidingsproces lang duren. Soms zelfs wel meer dan twee jaar. Een lange echtscheidingsprocedure is niet alleen zonde van de tijd, ook zorgt het voor hoge kosten. Gelukkig komt een dergelijke situatie niet vaak voor. Over het algemeen duurt een echtscheiding circa drie tot vier maanden.

Direct contact met een advocaat of mediator

KLAAR Familierecht voor een vlotte afwikkeling van de echtscheiding

Zoekt u een advocaat die de scheiding voor u zo prettig, snel en goedkoop mogelijk afwikkelt? KLAAR Familierecht beschikt over een ruime ervaring op het gebied van echtscheidingen, alimentatie en meer om u vlekkeloos door de echtscheiding te leiden. Wij zijn praktisch ingesteld met oog voor emotie. Bovendien zijn wij goed bereikbaar voor klanten. Voor ons is het belangrijk om naast de klant te staan, in plaats van daarboven. Neem gerust contact op met ons advocatenkantoor in Den Haag voor een kennismakingsgesprek.