KLAAR FAMILIERECHT

KLAAR Familierecht is het kantoor van mr. Klomp-Kraal, dat zich richt op het famlierecht. Zij biedt u hulp en begeleiding bij alle voorkomende situaties zoals echtscheiding, omgang en alimentatie. Ook het beëindigen van samenleven staan mr mr. Klomp-Kraal u bij. Zij staat voor een goede en prettige begeleiding in het volledige juridische proces, met heldere en duidelijke afspraken.

Direct contact met een advocaat

Afspraak binnen een week

meer dan 15 jaar ervaring

Gemeenschappelijk verzoek echtscheiding

Zijn u en uw ex-partner het voor een groot deel eens over de afwikkeling van de scheiding en zijn er geen conflicten over de afspraken die gemaakt moeten worden? Dan is het over het algemeen zeer gemakkelijk om de echtscheiding door één familierecht advocaat te laten afronden. Deze manier van scheiden is gemakkelijk, snel en goedkoop. De advocaat bespreekt met uw beiden wat u wensen zijn, adviseert u beiden en legt de afspraken vast in een overeenkomst. Deze overeenkomst wordt ook wel het echtscheidingsconvenant genoemd. Zoekt u een advocaat voor de scheiding in Den Haag voor uw gezamenlijk verzoek tot echtscheiding? Neem dan vrijblijvend contact op met KLAAR Familierecht.

Direct contact met een advocaat of mediator

Gemeenschappelijk verzoek echtscheiding: de procedure

Zodra door u en uw ex-partner het echtscheidingsconvenant is getekend, maakt de advocaat een gemeenschappelijk verzoekschrift op voor de echtscheiding procedure. De procedure kan over het algemeen binnen vier tot zes weken bij de rechtbank worden afgerond. Veelal is er geen zitting nodig. Vervolgens bent u officieel van uw ex-partner gescheiden. Door te kiezen voor een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding, is de scheiding snel geregeld en bespaart u ook veel kosten om de echtscheiding te regelen.

Verschil tussen gemeenschappelijk verzoek echtscheiding en mediation

Tussen een echtscheiding op basis van mediation en op gemeenschappelijk verzoek bestaan aardig wat verschillen. Bij mediation wordt onder leiding van een advocaat-mediator

Wanneer gemeenschappelijk verzoek echtscheiding beste optie?

Als u en uw ex-partner nog overleg met elkaar kunnen hebben over de voorwaarden van de scheiding, dan is het aan te raden om te kiezen voor een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding. Voorbeelden van voorwaarden zijn:

  • Alimentatie
  • Verdeling van bezittingen, waaronder de financiën
  • Verdeling van de inboedel
  • Verdeling van schulden
  • Pensioen
  • Kinderen (alimentatie, omgang en co-ouderschap)
  • Huisdieren

Door te kiezen om samen met één gemeenschappelijk advocaat de echtscheiding te regelen, verloopt de scheiding sneller, voordeliger en prettiger. Als u het eens bent over de voorwaarden van de scheiding en u samen een verzoekschrift indient, is de echtscheiding binnen drie maanden afgerond.

Wanneer scheiden op tegenspraak beste optie?

Hoe prettig een gemeenschappelijk verzoek echtscheiding ook in de oren klinkt, toch is het niet altijd de beste optie. U dient er namelijk zeker van te zijn dat de belangen van u en uw ex-partner behoorlijk in balans zijn. Als er flinke tegengestelde belangen spelen of als één van de partners niet meewerkt, is het verstandiger om te kiezen voor een scheiding op tegenspraak. Ook is een echtscheiding op tegenspraak de beste optie als uw ex-partner niet wilt scheiden, maar u wel deze wens heeft. Een advocaat scheiding behartigt uw belangen in de echtscheiding procedure bij de rechtbank.

Direct contact met een advocaat of mediator

KLAAR Familierecht voor uw gezamenlijk verzoek tot echtscheiding

Wilt u meer weten over een gemeenschappelijk verzoek echtscheiding? Of twijfelt u of een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding in uw situatie geschikt is? Neem dan vrijblijvend contact op met onze advocaat echtscheiding in Den Haag. Met onze ruime ervaring zorgen wij dat de echtscheiding op een vlekkeloze manier verloopt.