KLAAR FAMILIERECHT

KLAAR Familierecht is het kantoor van mr. Klomp-Kraal, dat zich richt op het famlierecht. Zij biedt u hulp en begeleiding bij alle voorkomende situaties zoals echtscheiding, omgang en alimentatie. Ook het beëindigen van samenleven staan mr mr. Klomp-Kraal u bij. Zij staat voor een goede en prettige begeleiding in het volledige juridische proces, met heldere en duidelijke afspraken.

Direct contact met een advocaat

Afspraak binnen een week

meer dan 15 jaar ervaring

Familierecht advocaat in Den Haag nodig? KLAAR Familierecht staat voor u klaar

U en uw partner besluiten uit elkaar te gaan. Of het nu gaat om een echtscheiding i.c.m een eenmanszaak, ontbinding van een geregistreerd partnerschap of de verbreking van een samenlevingscontract: de scheiding brengt vaak veel verdriet en pijn met zich mee. Daarom is het des te belangrijker om een gespecialiseerde familierecht advocaat in te schakelen die u begeleidt bij de juridische afwikkeling. Het is essentieel dat u een advocaat inschakelt waar u alle vertrouwen in heeft. Hoe vindt u echter de juiste familierecht advocaat ? KLAAR Familierecht beschikt over een uitgebreide expertise op het gebied van personen- en familierecht. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Direct contact met een advocaat of mediator

Familierecht advocaat in Scheveningen en Den Haag

U komt in aanraking met het familierecht als er geschillen in uw privé-situatie ontstaan. Het ontkennen van het ouderschap, het erkennen van een kind of geschillen over het gezag zijn slechts enkele voorbeelden van situaties die onder het familierecht vallen. Onze familierecht advocaat ondersteunt u met juridische hulp rondom zaken binnen het familierecht, het erfrecht en echtscheidingen in Den Haag. U kunt hierbij denken aan situaties als:

 

  • Samenlevingsvormen: de samenlevingsovereenkomst, het geregistreerd partnerschap, het huwelijk of de echtscheiding
  • Afstamming: het erkennen van een kind of adoptie
  • Burgerlijke stand: de geboorte, de voornaam en achternaam
  • Ouderlijk gezag en voogdij kwesties

Dit vormen slechts enkele aspecten van het familierecht. De familierecht advocaat kun u ook terzijde staan bij kinder- of partneralimentatie, toezichtvormen of uithuisplaatsingen. In dit soort situaties is het prettig om te worden ondersteund door een betrouwbare familierecht advocaat die de juridische afwikkeling netjes verzorgd.

Familierecht advocaat bij uw scheiding

Zodra u en uw partner hebben besloten om uit elkaar te gaan, dient er door een advocaat familierecht een verzoekschrift te worden ingediend bij de rechtbank. Als er bovendien bij de echtscheiding kinderen aanwezig zijn, dient er verplicht een ouderschapsplan te worden opgesteld. In het ouderschapsplan worden afspraken vastgelegd over de zorgregeling voor het kind of de kinderen. Onze familierecht advocaat in Scheveningen is op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving op het gebied van het familierecht, waardoor zij u op de beter manier ondersteunt in deze vervelende situatie.

De werkgebieden van onze familierecht advocaat

Na een scheiding ondersteunen wij u graag bij de juridische afwikkeling van de echtscheidingsprocedure. Onze familierecht advocaat in Den Haag richt zich hierbij vooral op een vlotte afwikkeling van de scheiding. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn de alimentatie, het verdelen van het huwelijksvermogen of afspraken over de kinderen. Met onze specialistische kennis en ervaring op het gebied van het familierecht helpen wij u bij juridische geschillen over onder andere de afwikkeling van de huwelijksvoorwaarden, het huwelijksvermogensrecht, de ondercuratelestelling, het mentorschap, de bewind voering en de verbreking van het samenlevingscontract.

Een gemeenschappelijke familierecht advocaat

Als u gezamenlijk de scheiding met uw ex-partner wilt afwikkelen, en er geen sprake is van een vechtscheiding, kunt u een gezamenlijke advocaat familierecht in de arm nemen. Een gezamenlijke familierecht advocaat zal de scheiding volledig met u beiden doornemen, om de juiste afspraken in het verzoek tot echtscheiding op te nemen. Daarna behartigt de advocaat u beider belang in de echtscheiding procedure. Belangrijk is te vermelden dat, aangezien de advocaat voor zowel u als uw ex-partner werkt, deze een neutrale derde blijft. Geen enkele partij mag immers worden voorgetrokken. Zodra het verzoek tot echtscheiding compleet is, verzendt de familierecht advocaat het geheel naar de rechtbank.

Uw eigen familierecht advocaat

Lukt het niet om met uw ex-partner samen te komen om afspraken te maken over de echtscheiding? Dan is het noodzakelijk dat u uw eigen advocaat  inschakelt om de scheiding af te ronden. De advocaat behartigt in dat geval slechts uw belangen en zorgt dat de scheiding voor u zo positief mogelijk wordt afgehandeld. De familierecht advocaat spreekt met u uw wensen door. Wat vindt u belangrijk bij de scheiding? Hoe wilt u het co-ouderschap regelen en de verdeling van de inboedel? In een verzoekschrift verzoekt u uw ex-partner om aan deze wensen te voldoen. Is uw ex-partner het hier echter niet mee eens, dan schakelt hij een tegenadvocaat in voor een tegenvoorstel. Als het niet lukt om tot een overeenstemming te komen, bepleit iedere advocaat bij de rechtbank de belangen van zijn of haar cliënt. Vervolgens is het aan de rechter om een besluit te nemen over de elementen waar u niet uit komt met uw ex-partner.

Mediation bij de scheiding

Onze familierecht advocaat kan ook als mediator optreden gedurende de echtscheiding procedure. Met een professionele mediator lost u conflicten op of ontvangt u begeleiding tijdens het echtscheidingsproces. De mediator treedt als onafhankelijke en onpartijdige derde op. Door een vertrouwensband tussen u beiden te creëren, komt de mediator samen met jullie tot een gemeenschappelijke oplossing voor de scheiding. Het inschakelen van een mediator is vooral een aanrader als er (minderjarige) kinderen bij de scheiding betrokken zijn, omdat de bemiddeling veelal de ouderlijke relatie verbetert. Bovendien is mediation snel, goedkoop en vertrouwelijk. Onze familierecht advocaat kan vertellen hoe mediation in uw situatie tot de ideale oplossing kan leiden.

Direct contact met een advocaat of mediator

KLAAR Familierecht advocaat met hart voor uw zaak

Onze familierecht advocaat begeleidt u op een vakkundige manier door het echtscheidingsproces. Wij hebben hierbij een praktische benadering met aandacht voor de emoties, uw belangen, de belangen van uw kinderen en de juridische aspecten. Wilt u meer weten over de verschillende trajecten die onze familierecht advocaten bewandelen of wenst u meer informatie over de kosten en het verloop van de echtscheidingsprocedure? U bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Neem direct contact op voor meer informatie.