KLAAR FAMILIERECHT

KLAAR Familierecht is het kantoor van mr. Klomp-Kraal, dat zich richt op het famlierecht. Zij biedt u hulp en begeleiding bij alle voorkomende situaties zoals echtscheiding, omgang en alimentatie. Ook het beëindigen van samenleven staan mr mr. Klomp-Kraal u bij. Zij staat voor een goede en prettige begeleiding in het volledige juridische proces, met heldere en duidelijke afspraken.

Direct contact met een advocaat

Afspraak binnen een week

meer dan 15 jaar ervaring

Eigen woning en echtscheiding

Wilt u van uw ex-partner gaan scheiden en beschikt u samen over een eigen woning? Bij een echtscheiding kan de gezamenlijke eigen woning een gevoelige kwestie zijn om afspraken over te maken. Wie blijft er gedurende de echtscheiding procedure in de woning wonen en wie heeft daarna het recht om er te blijven wonen? Dient de woning te worden verkocht? Het is belangrijk dat u samen met uw ex-partner goede afspraken maakt. KLAAR Familierecht advocaten in Den Haag ondersteunt u bij de goede afwikkeling van uw echtscheiding. Wilt u meer informatie over ons advocatenkantoor in de regio Den Haag? Neem dan nu vrijblijvend contact op met onze familierecht advocaat.

Direct contact met een advocaat of mediator

Gebruik van de eigen woning gedurende de echtscheiding procedure

Voor of gedurende de procedure tot echtscheiding kunnen de spanningen tussen u en uw ex-partner aanzienlijk oplopen, waardoor het noodzakelijk is dat u of uw ex-partner ergens anders gaat wonen. Een advocaat scheiding verzoekt met een voorlopige voorzieningenprocedure dat u in uw woning tijdelijk kan blijven wonen.

Toescheiding bij eigen woning en echtscheiding

Als u beiden eigenaar bent van de woning, kunt u ervoor kiezen om de woning aan u of uw ex-partner toe te scheiden. Dit betekent dat één van jullie beiden volledig de eigenaar wordt van de woning na de echtscheiding. In dat geval moet u afspraken maken over de waarde van de eigen woning, de hoogte van de over- of onderwaarde en de betaling van een uitkoopsom. Ook krijgt u te maken met afspraken over de hypotheek. De nieuwe eigenaar dient ervoor te zorgen dat de hypotheek compleet op zijn of haar naam wordt vastgesteld. De andere partner wordt vervolgens ontslagen van de hoofdelijke aansprakelijkheid.

Verkoop van de eigen woning en echtscheiding

Als u geen van beiden in de eigen woning na echtscheiding kunt of wilt wonen, is het mogelijk om de woning te verkopen. In deze situatie dient u beiden een makelaar te selecteren en een verkoopprijs vast te stellen. Vervolgens wordt de overwaarde na verkoop van het huis aan u beiden bij helfte verdeeld. Is de hypotheekschuld echter groter dan de woningwaarde? In dat geval blijft er een restschuld over na verkoop van de woning. Ook deze schuld wordt in gelijke verhouding tussen u en uw ex-partner verdeeld. Als uw ex-partner niet bereid is om mee te werken bij de verkoop van de woning, kunt u dit afdwingen via de rechtbank. Dit kan via een zogenoemde kortgedingprocedure.

Direct contact met een advocaat of mediator

KLAAR Familierecht bij eigen woning en echtscheiding

Wilt u meer weten over een eigen woning en echtscheiding? KLAAR Familierecht advocaten is gespecialiseerd in echtscheidingen, alimentatie en meer. Door onze praktische aanpak zorgen wij dat de scheiding zo soepel en vlot mogelijk wordt afgewikkeld. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.