KLAAR FAMILIERECHT

KLAAR Familierecht is het kantoor van mr. Klomp-Kraal, dat zich richt op het famlierecht. Zij biedt u hulp en begeleiding bij alle voorkomende situaties zoals echtscheiding, omgang en alimentatie. Ook het beëindigen van samenleven staan mr mr. Klomp-Kraal u bij. Zij staat voor een goede en prettige begeleiding in het volledige juridische proces, met heldere en duidelijke afspraken.

Direct contact met een advocaat

Afspraak binnen een week

meer dan 15 jaar ervaring

Echtscheiding en eenmanszaak

Als u over een eenmanszaak beschikt en van plan bent om van uw ex-partner te gaan scheiden, maakt u zich meestal grote zorgen. Wat gaat er gebeuren met de onderneming? En kan de eenmanszaak wel worden voortgezet? De echtscheiding en een eenmanszaak kan ingewikkelde echtscheiding procedures opleveren. De advocaat scheiding van KLAAR Familierecht beschikt over een ruime ervaring op het gebied van echtscheiding en eenmanszaak. Wilt u meer weten over hoe u de scheiding in uw situatie kunt regelen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons kantoor in Den Haag.

Direct contact met een advocaat of mediator

Scheiding en eenmanszaak: huwelijkse voorwaarden of gemeenschap van goederen

Als u met uw ex-partner in gemeenschap van goederen bent getrouwd, is de eenmanszaak ook eigendom van u beiden. Bij een echtscheiding dienen alle bezittingen en schulden eerlijk te worden verdeeld, dus ook uw eenmanszaak. Ook als u op huwelijkse voorwaarden bent getrouwd, geldt in principe een gelijke verdeling als er nooit tussendoor sprake is geweest van verrekening. Het verrekenen of verdelen van een eenmanszaak is een ingewikkeld proces, vooral als bij de echtscheiding regelen een van de partners elkaar bewust dwars gaat zitten. Daarom is het verstandig om een gespecialiseerde familierecht advocaat in te schakelen als één van de partners over een eenmanszaak beschikt.

Waardering eenmanszaak bij echtscheiding

Bij een echtscheiding kan de eenmanszaak niet worden gewaardeerd, in tegenstelling tot een B.V. met aandelen. Dit heeft ermee te maken dat een eenmanszaak geen goed is. Daarom wordt bij een eenmanszaak het ondernemingsvermogen tussen u en uw ex-partner verdeeld. Het gaat dus om de actuele waarden van de activa en passiva. Veelal wordt bij de echtscheiding en een eenmanszaak aansluiting gezocht bij de gegevens die in de jaarrekening staan vermeld.

Het ondernemersvermogen bij een eenmanszaak en echtscheiding

Tussen u en uw ex-partner moet het ondernemingsvermogen van de eenmanszaak worden verdeeld. Onder het ondernemingsvermogen vallen onder andere de banksaldi, auto’s, kluisgeld, (levens)verzekeringen en contanten. In veel gevallen wordt het ondernemingsvermogen aan de ondernemer toebedeeld. Zo kan deze partner alsnog na de echtscheiding de eenmanszaak voortzetten.

Ondernemingsschulden bij een eenmanszaak en echtscheiding

Beschikt de eenmanszaak bij echtscheiding over schulden? Ook in dat geval zijn zowel u als uw ex-partner ieder voor de helft draagplichtig. De draagplicht is niet hetzelfde als wie uiteindelijk aansprakelijk is voor de schuld. Een schuldeiser kan namelijk op u het volledige bedrag verhalen. Het is dan aan u om het andere deel op uw ex-partner te verhalen.

Direct contact met een advocaat of mediator

KLAAR Familierecht helpt bij een scheiding i.c.m. een eenmanzaak

Zoekt u een praktisch ingesteld advocatenkantoor in Den Haag gespecialiseerd in eenmanszaak en echtscheiding? Dan bent u bij KLAAR Familierecht aan het juiste adres. Ons advocatenkantoor beschikt over een ruime ervaring op het gebied van echtscheidingen en zorgt dat het echtscheidingsproces zo soepel mogelijk wordt afgewikkeld. Vraag nu een kennismakingsgesprek aan.