KLAAR FAMILIERECHT

KLAAR Familierecht is het kantoor van mr. Klomp-Kraal, dat zich richt op het famlierecht. Zij biedt u hulp en begeleiding bij alle voorkomende situaties zoals echtscheiding, omgang en alimentatie. Ook het beëindigen van samenleven staan mr mr. Klomp-Kraal u bij. Zij staat voor een goede en prettige begeleiding in het volledige juridische proces, met heldere en duidelijke afspraken.

Direct contact met een advocaat

Afspraak binnen een week

meer dan 15 jaar ervaring

Begeleiding aan kinderen bij de scheiding

Niet alleen voor ouders, maar ook voor de kinderen brengt een scheiding ingrijpende gevolgen met zich mee. In de meeste gevallen zien de kinderen de ouders het liefst liefdevol samen. Ieder kind reageert dan ook verschillend als de ouders besluiten uit elkaar te gaan. Angst, onzekerheid en boosheid zijn veelvoorkomende emoties. De ouders hebben daarnaast vaak moeite om hun kinderen bij het echtscheidingsproces te ondersteunen. Zij moeten zelf de scheiding verwerken en een plek in de nieuwe werkelijkheid vinden. KLAAR Familierecht ondersteunt u bij het regelen van de scheiding met kinderen. Met professionele begeleiding voor kinderen bij de scheiding verloopt het proces vaak eenvoudiger en blijft de onderlinge verstandhouding beter. Neem vrijblijvend contact op met het advocatenkantoor in Den Haag/Scheveningen voor meer informatie.

Direct contact met een advocaat of mediator

Communicatie met de kinderen bij de scheiding

 

Allereerst is het bij de begeleiding van een kind bij de scheiding van belang dat u de tijd neemt om goed te luisteren naar wat uw kind vertelt. Uw zoon of dochter heeft tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie waarbij u uit elkaar gaat. Verdriet en boosheid mogen hierbij aanwezig zijn. Probeer niet direct een oplossing voor een situatie te verzinnen, maar geeft de ruimte aan emoties. De kinderen dient, in de taal van hun leeftijd, verteld te worden dat vader of moeder ergens anders gaat wonen, wie er beschikbaar blijft voor de dagelijkse zorg en opvoeding en hoe de voortzetting van het contact zal verlopen. Hoe jonger de kinderen zijn, des te vaker het nodig is om deze zaken te bespreken.

Geef de juiste uitleg zonder negativiteit

Als u en uw ex-partner uit elkaar gaan, hebben uw kinderen recht op een goede uitleg. Ouders dienen deze uitleg samen te geven. Het is van groot belang dat ouders voor de kinderen samen beschikbaar zijn. Het hangt daarbij van de leeftijd af, hoe specifiek u dient te zijn. Probeer hierbij niet negatief over de andere ouder te spreken. Uw kind moet namelijk zich niet bezwaard voelen om aardige zaken te vertellen over uw ex-partner. De voornaamste spanning na een scheiding ontstaat als het kind niet het gevoel heeft van beide ouders te mogen houden. Haal ook niet direct de herinneringen aan uw ex-partner uit de woning en geef aan uw kinderen aan dat de echtscheiding voor u beiden de juiste keuze is. In geen geval mag uw kind het gevoel krijgen de oorzaak te zijn van de scheiding. Ook is het belangrijk dat u duidelijk bent dat de relatie niet weer goed komt; het geven van valse hoop kan ook schadelijk zijn voor het kind.

Werk samen met uw ex-partner

Een van de veelvoorkomende valkuilen bij een scheiding met kinderen is dat de communicatie via de kinderen verloopt. Hierdoor voelt het kind zich een speelbal tussen beide ouders, waarbij hij of zij het gevoel heeft tussen de ouders te moeten kiezen. Of het nu om de kinderbijslag na scheiding gaat of het gezag van het kind bij de scheiding, zorg ervoor dat u samen met uw ex-partner een methode vindt waarbij u samen afspraken maakt. Een mediator bij scheiding biedt hierbij uitkomst. Samen met de mediator houdt u de twee verschillende relaties, van ex-partners en ouders, van elkaar gescheiden. U blijft immers beiden verantwoordelijk voor de opvoeding en verzorging van uw kinderen. Als uw kinderen het gevoel hebben dat u nog steeds samenwerkt als ouders, geeft dit een gevoel van veiligheid wat zorgt voor een stabiele thuissituatie. Wilt u meer weten over hulp bij de scheiding met een kind? KLAAR Familierecht staat voor u klaar met praktische oplossingen. Wij zijn goed bereikbaar, zowel per e-mail, telefonisch als op afspraak. Maak meteen een gratis intakegesprek via de website voor meer informatie.

Direct contact met een advocaat of mediator