KLAAR FAMILIERECHT

KLAAR Familierecht is het kantoor van mr. Klomp-Kraal, dat zich richt op het famlierecht. Zij biedt u hulp en begeleiding bij alle voorkomende situaties zoals echtscheiding, omgang en alimentatie. Ook het beëindigen van samenleven staan mr mr. Klomp-Kraal u bij. Zij staat voor een goede en prettige begeleiding in het volledige juridische proces, met heldere en duidelijke afspraken.

Direct contact met een advocaat

Afspraak binnen een week

meer dan 15 jaar ervaring

KLAAR Familierecht voor alimentatie bij scheiding

Als u en uw partner uit elkaar gaan, kan het voorkomen dat u voor uw partneralimentatie moet gaan betalen. Beschikt uw ex-partner over minder inkomen dan u? Dan kan uw ex-partner in veel gevallen aanspraak maken op partneralimentatie bij de scheiding. U moet dan bijdragen in het levensonderhoud van uw ex-partner en/of uw kinderen. KLAAR Familierecht staat u graag bij om de alimentatie bij scheiding te regelen. Het advocatenkantoor in Den Haag/Scheveningen, is praktisch ingesteld, met oog voor emotie. Ook biedt KLAAR Familierecht mediation bij scheiding aan. KLAAR Familierecht is goed bereikbaar via telefoon, mail en website. Vraag vrijblijvend meer informatie aan over alimentatie bij scheiding via onze website.

Direct contact met een advocaat of mediator

Twee vormen van alimentatie bij scheiding

Met een heldere en directe benadering gaat KLAAR Familierecht in Den Haag voor u aan de slag om de beste alimentatie bij scheiding vast te leggen. De wettelijke onderhoudsplicht is in twee categorieën op te delen: de partneralimentatie en de kinderalimentatie.

Alimentatie partner na scheiding

Partneralimentatie is de bijdrage in de kosten van het levensonderhoud voor u of uw partner. Of u recht heeft op alimentatie na de scheiding en hoe hoog dit bedrag zal zijn, hangt af van hoeveel de partner nodig heeft en de draagkracht van de betalende partner. Sinds 1 januari 2020 geldt voor scheiden en alimentatie een andere regeling. De maximale termijn voor partneralimentatie voor scheidingen na 2020 is in principe 5 jaar. Er is daarop wel een aantal uitzonderingen, bijvoorbeeld als er kinderen zijn onder de 12 jaar. Dit geldt ook voor geregistreerde partnerschappen. Huwelijkse voorwaarden kunnen een alimentatieplicht niet uitsluiten. Uiteraard kunt u onderling andere afspraken maken met uw ex-partner. Ons advocatenkantoor geeft u graag advies bij het scheiden.

Alimentatie voor de kinderen na de scheiding

Naast alimentatie voor de partner na echtscheiding is er kinderalimentatie. Dit is een bijdrage in de kosten van de opvoeding en zorg van de kinderen. U en uw ex-partner blijven namelijk na de echtscheiding beiden verantwoordelijk voor uw kinderen, waardoor u onderling afspraken moet maken over hoe u de kosten betaald. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn welke ouder het meest met de opvoeding en zorg belast wordt en de draagkracht van beide ouders. De afspraken over de kinderalimentatie zet u op papier in het ouderschapsplan.

Direct contact met een advocaat of mediator

Neem gelijk contact op voor juridisch advies voor alimentatie bij scheiding

 

Een scheiding is een ingrijpende beslissing in uw leven, met allerlei gevolgen voor de betrokkenen. KLAAR Familierecht biedt met juridische ondersteuning heldere oplossingen, waardoor u de situatie gestructureerd en rechtvaardig oplost. Met acceptabele afspraken over de alimentatie bij de scheiding zorgt u ervoor dat u zicht krijgt op een positieve toekomst. Wilt u meer weten over de scheiding kosten of onze werkwijze voor alimentatie na de echtscheiding? Neem vrijblijvend contact op via onze website.