KLAAR FAMILIERECHT

KLAAR Familierecht is het kantoor van mr. Klomp-Kraal, dat zich richt op het famlierecht. Zij biedt u hulp en begeleiding bij alle voorkomende situaties zoals echtscheiding, omgang en alimentatie. Ook het beëindigen van samenleven staan mr mr. Klomp-Kraal u bij. Zij staat voor een goede en prettige begeleiding in het volledige juridische proces, met heldere en duidelijke afspraken.

Direct contact met een advocaat

Afspraak binnen een week

meer dan 15 jaar ervaring

Advocaat bij scheiding

Een advocaat met een specialisatie in het familierecht is gedurende het scheidingsproces nuttig. De advocaat is immers de enige persoon die het scheidingsconvenant bij de rechtbank kan inleveren. Enkel als er sprake is van een samenlevingscontract, is er geen advocaat bij de scheiding noodzakelijk. Bij een einde geregistreerd partnerschap moet wel door een advocaat een convenant worden opgesteld Voor alle andere soorten van scheiding is een advocaat wel verplicht. Zoekt u een betrokken advocaat gespecialiseerd in echtscheiding in Den Haag of Scheveningen? Dan bent u bij KLAAR Familierecht aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Direct contact met een advocaat of mediator

Wanneer een advocaat bij echtscheiding inschakelen?

Op welk moment u een advocaat voor de scheiding in de arm neemt, is volledig aan u. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om direct bij de echtscheiding procedure een advocaat in te huren. Veelal is dit verstandig, aangezien de advocaat gezien zijn expertise precies weet hoe u de echtscheiding moet regelen. Zo ziet u geen essentiële zaken over het hoofd en weet u wat de verstandigste strategie is. Het is echter ook mogelijk om een advocaat in een later stadium bij de echtscheiding procedure te betrekken. Zo kunt u bijvoorbeeld eerst alle afspraken met uw ex-partner maken, om vervolgens met een advocaat de scheiding rond te maken. Essentieel is wel dat u een advocaat inschakelt die op de hoogte is van de laatste wet- en regelgeving op het gebied van het familierecht. De familierecht advocaat zorgt dat u de juiste stappen doorloopt om de echtscheiding te voltooien.

Een gezamenlijke scheiding advocaat inschakelen

Als u samen met uw ex-partner de scheiding wilt regelen en niet tegenover elkaar in de rechtbank wilt komen te staan, is het mogelijk om een gezamenlijke advocaat in te schakelen. Hierbij is het goed om te vermelden dat een gezamenlijke advocaat niet gelijk staat aan een echtscheiding mediator. Een gezamenlijke advocaat-mediator zal de scheiding met jullie volledig doorlopen en vertellen welke afspraken in het echtscheidingsverzoek moeten worden opgenomen. Vervolgens zal de advocaat jullie beider belangen behartigen en helpen bij het vaststellen van de nodige afspraken in de echtscheiding procedure. Aangezien de advocaat voor jullie allebei werkt, blijft hij of zij neutraal. Er mag simpelweg geen partij worden voorgetrokken. Zodra alle afspraken zijn vastgesteld en het echtscheidingsverzoek volledig is, stuurt de advocaat het geheel naar de rechtbank.

Een eigen scheiding advocaat inschakelen

Is het onmogelijk om gezamenlijk met uw ex-partner rond de tafel te zitten om tot afspraken te komen? Dan bent u verplicht om een eigen advocaat voor de scheiding in de arm te nemen. Met uw eigen advocaat neemt u uw wensen en verwachtingen door met betrekking tot de scheiding. Hoe zou u graag de echtscheiding willen regelen? Wat zijn voor u belangrijke punten, bijvoorbeeld over de verdeling van de inboedel of de afspraken voor het co-ouderschap? Samen uw advocaat onderzoekt u of deze voorstellen redelijk zijn en zet u het op papier. Vervolgens is het aan uw ex-partner om te besluiten of hij of zij akkoord gaat met het voorstel. Gebeurt dit niet, dan zal hij of zij met een tegenadvocaat een tegenvoorstel indienen. Vervolgens zullen de advocaten proberen om tot een overeenkomst te komen. Is dit echter niet mogelijk, dan komt de advocaat op voor de belangen van zijn of haar cliënt. Tenslotte zal de rechter een besluit nemen over de onderdelen waar jullie niet gezamenlijk uit komen.

De procedure bij de rechtbank bij gezamenlijk verzoek

Elk procedure tot echtscheiding begint met een verzoekschrift dat bij de rechtbank aanhangig wordt gemaakt. Als u en uw ex-partner het eens zijn, dient u een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank. In dat geval beslist de rechter volledig krachtens het verzoek tot echtscheiding. Hierop volgt een beschikking, waarin de echtscheiding wordt uitgesproken. Deze beschikking schrijft uw echtscheiding advocaat in bij het register van de Burgerlijke Stand van de gemeente waar u voor de wet in het huwelijk bent getreden. Deze inschrijving zorgt ervoor dat het huwelijk wordt ontbonden.

De procedure bij de rechtbank zonder gezamenlijk verzoek

Als u het niet eens bent over een of meerdere zaken met uw ex-partner, wordt door een door de advocaat scheiding van u of uw partner een verzoekschrift bij de rechtbank ingediend. De andere partij wordt vervolgens in de gelegenheid gesteld om een verweerschrift in te dienen. De rechtbank nodigt daarna beide partijen uit ter zitting om hun standpunten door de echtscheiding advocaten te laten toelichten. In sommige gevallen lukt het om alsnog overeenstemming te bereiken. Is dit echter niet het geval, dat beslist de rechter. Als de beslissing in uw nadeel uitvalt, is het mogelijk om in hoger beroep te gaan. Uw echtscheiding advocaat zal u hierover adviseren.

Een scheiding advocaat inschakelen na mediation

Heeft u in eerste instantie een mediator ingeschakeld voor de echtscheiding procedure? In dat geval zal het echtscheidingsconvenant alsnog door een advocaat moeten worden ingediend bij de rechtbank. KLAAR familierecht werkt alleen samen met mediators die de echtscheiding compleet kunnen vaststellen. Zo weet u dat u te maken heeft met een mediator die beschikt over de juiste kennis op het gebied van echtscheidingen.

Direct contact met een advocaat of mediator

KLAAR Familierecht advocaten voor een optimale echtscheiding procedure

Bent u op zoek naar een advocaat scheiding in de regio Den Haag of Scheveningen? KLAAR Familierecht regelt uw echtscheiding zo vlot en soepel mogelijk. Wij zijn praktisch ingesteld, met het oog op emotie. Daarnaast staat voor ons centraal dat u als klant tevreden bent. Neem vrijblijvend contact met ons op zodat u direct weet welke hulp u nodig heeft bij de scheiding.