KLAAR FAMILIERECHT

KLAAR Familierecht is het kantoor van mr. Klomp-Kraal, dat zich richt op het famlierecht. Zij biedt u hulp en begeleiding bij alle voorkomende situaties zoals echtscheiding, omgang en alimentatie. Ook het beëindigen van samenleven staan mr mr. Klomp-Kraal u bij. Zij staat voor een goede en prettige begeleiding in het volledige juridische proces, met heldere en duidelijke afspraken.

Direct contact met een advocaat

Afspraak binnen een week

meer dan 15 jaar ervaring

KLAAR Familierecht voor advies bij scheiding

U heeft besloten van uw partner te gaan scheiden, maar heeft geen idee wat u hiervoor allemaal moet regelen. Hoe regelt u de zorg voor de kinderen? Kunt u in uw woning blijven wonen na de scheiden? En ontvangt u alimentatie of dient u juist een bedrag aan uw ex-partner te betalen? KLAAR Familierecht staat voor u klaar om u van professioneel advies bij de scheiding te voorzien. Het advocatenkantoor gevestigd in Den Haag/Scheveningen beschikt over een uitgebreide expertise binnen het familierecht. Naast een juridisch loket voor de scheiding biedt zij ook mediation bij de scheiding aan. Benieuwd naar de kosten van een scheiding? Vraag dan gelijk een gratis intakegesprek aan voor meer inlichtingen over en scheiding aanvragen.

Direct contact met een advocaat of mediator

Afspraken maken over het scheiden met advies van ons advocatenkantoor

Zodra u hebt besloten om uit elkaar te gaan, moet u afspraken maken met uw partner over de scheiding. Deze afspraken worden later op papier gezet in een zogeheten echtscheidingsconvenant. Zo dient u de verdeling van spullen en schulden, het pensioen en de woning te regelen. Hoe u de goederen tussen u beiden verdeeld, hangt af van de voorwaarden waaronder u in het huwelijksbootje bent gestapt; in algehele gemeenschap van goederen, beperkte gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden. Verder maakt u afspraken over de partneralimentatie en kinderalimentatie. Gezinnen met jonge kinderen zijn bovendien verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. KLAAR Familierecht kan u begeleiden bij, informeren en adviseren over deze afspraken.

Advies bij scheiden door middel van mediation

 

Heeft u met uw ex geen goede verstandhouding, waardoor het niet lukt om afspraken te maken voor uw scheiding? KLAAR Familierecht heeft ruime ervaring en kan u begeleiden bij het maken van afspraken en informeren over de scheiding. Een mediator is een onafhankelijke derde partij die u helpt om oplossingen te vinden, waar zowel u als uw partner tevreden mee zijn. KLAAR Familierecht informeert u over de afspraken en legt de afspraken vast in een convenant en ouderschapsplan. Daarna kan voor u de echtscheiding worden aangevraagd.

 

Juridische hulp bij scheiding met een advocaat

Een mediator is gericht op harmonie, zodat de scheiding zonder frustraties verloopt. Daar kan KLAAR Familierecht u bij begeleiden. Wilt u of uw ex-partner echter geen mediation inzetten, dan kunt u KLAAR Familierecht ook inschakelen. De advocaat verdedigt uw zaak en onderhandelt met de advocaat van uw ex-partner. Ook vraagt de advocaat de echtscheiding aan bij de rechtbank en voorziet u van advies bij het scheiden. Het inschakelen van een advocaat betekent niet dat u gelijk in een vechtscheiding terecht komt. Veelal kunnen advocaten door overleg allerlei afspraken maken, of is bijvoorbeeld een viergesprek een optie.

Het aanvragen van de scheiding

Een advocaat dient een verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank. De advocaat kan dit doen op zowel gemeenschappelijk als eenzijdig verzoek. Bij een gemeenschappelijk verzoek gaat het om een verzoek tot echtscheiding van u beiden, bij een eenzijdig verzoek vraagt de advocaat enkel namens u de scheiding aan. Als u in goed overleg of door middel van mediation samen afspraken heeft gemaakt over de scheiding, heeft u slechts één advocaat nodig die namens u beiden optreedt bij de rechtbank. Als u via KLAAR Familierecht mediation volgt, kan namens u het verzoek tot echtscheiding worden ingediend en hoeft niet nog een advocaat in te schakelen. Het voordeel is dat u dan alles in één hand houdt.Zodra de rechter de afspraken heeft goedgekeurd, spreekt hij of zij de scheiding uit en bent u van elkaar gescheiden. Bij een eenzijdig verzoek wordt u door de rechter voor een zitting uitgenodigd. De rechter kan u allerlei vragen stellen en spreekt na de zitting de scheiding uit. De rechtbank neemt hierbij beslissingen over zaken waar u het niet over eens wordt met uw ex-partner, zoals de omgangsvorm met de kinderen of de verdeling van de woning. Uiteraard staat onze advocaat u in het volledige proces bij om advies over het scheiden te geven. Bent u het niet eens met de rechtbank, dan kan onze advocaat binnen drie maanden na de uitspraak in hoger beroep gaan.

Echtscheiding inschrijven bij de burgerlijke stand

Nadat de periode van drie maanden is verstreken, schrijft onze advocaat de echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand. De echtscheiding is op dat moment officieel. Vindt u deze periode te lang? Dan kunnen u en uw ex-partner een akte van berusting tekenen, waardoor onze advocaat de echtscheiding op een eerder moment kan inschrijven. Zorg er echter voor dat de echtscheiding binnen zes maanden bij de gemeente staat ingeschreven. Anders betekent het dat u getrouwd blijft en u opnieuw het volledige echtscheidingsproces moet doorlopen.

Direct contact met een advocaat of mediator

Advies bij het scheiden: tijdelijke maatregelen nemen

 

Het proces van een scheiding kan een aantal maanden in beslag nemen. Daarom is het belangrijk dat u tijdelijke maatregelen neemt, voordat de echtscheiding officieel is uitgesproken. Dit kan bijvoorbeeld gaan over uw woning, de omgang met uw kinderen of een alimentatie. Als dit niet in onderlinge overeenstemming met uw ex-partner lukt, kan ons advocatenkantoor bij de rechtbank om een voorlopige voorziening vragen. Wilt u meer advies bij scheiden? Neem dan vrijblijvend contact op via onze website.